Pressemeddelelse

 

Uggerhalne den 19. maj 2019

 

Over 100 skolebørn indvier ny legeplads

Børn fra bl.a. Hjallerup Skole indvier fredag helt ny naturlegeplads hos Helgstrand Academy

 

Når Equitour Aalborg i denne uge bliver skudt i gang, kan man naturligvis opleve nogle af verdens bedste spring- og dressurryttere – men weekenden byder på meget mere end ridning i topklasse.

Ambitionen er nemlig at lave et arrangement, der involverer de mennesker, der bor i området, og et af trækplastrene er en helt ny naturlegeplads, som har taget form de seneste uger.

 

”Vi vil gerne lave et arrangement, som involverer de mennesker, der bor i området, og som har lyst til at få en oplevelse i naturen, og vi håber, at legepladsen også efterfølgende vil blive brugt at både familier, institutioner og skoler i lokalområdet”, siger Jens Trabjerg.

 

Leg under åben himmel

Naturlegeplads er designet og bygget af multikunstneren Søren Brynjolf, og fredag bliver legeområdet indviet af lokale skolebørn.

Over 100 børn fra Hjallerup og Grindsted Skole kommer på besøg og skal tilbringe en hel skoledag med leg under åben himmel.

Søren Brynjolf underholder med sit bugtalershow, bagefter skærer han en hest ud i træ med en motorsav, og børnene kan desuden få en tur på en pony, bage snobrød på det store bål eller tage en tur i klatrestativet, på trampolinen eller i girafgyngen.

Legepladsen er selvfølgelig også åben resten af weekenden, hvor der er en masse aktiviteter for børn – bl.a. musik og børnezoo.

 

Pressen er naturligvis velkommen til at komme på besøg på fredag sammen med Hjallerup og Grindsted skole.

 

 
Vi vil gerne bidrage til, at der også kan holdes store internationale stævner i Nordjylland og ikke kun i nærheden af de store byer, lyder det fra Philip Wendelboe, daglig leder af Stutteri Alfarvad, der derfor har valgt at være hovedsponsor af Nations Cup i springning

Det sker ikke ret ofte, at en rytter kan ride ved et stort internationalt stævne i sin egen baghave. Men det er tilfældet for 36-årige Philip Wendelboe. Han er daglig leder af Stutteri Alfarvad, som ligger i den nordjyske by Sæby, og der er flere grunde til, at han er begejstret over at ride ved Equitour Aalborg.

”Det er først og fremmest nogle fantastiske omgivelser og virkelig gode baner. Det oplever man som rytter ikke ret mange steder. Derudover er det positivt, at det er så tæt på. Vi plejer at køre mindst 2 - 3 timer for at komme til stævne, fordi de større stævner normalt bliver afholdt i Aarhus eller på Sjælland”, siger Philip Wendelboe, som er hovedsponsor af Nations Cup i springning, hvor Danmark også stiller med et hold.

”Vi vil gerne vil være med til at vise, at Nordjylland også har noget at byde på, og det kræver, at man bakker op om dem, der står bag arrangementet”, siger Philip Wendelboe.

 

Drømmer om DM

Philip Wendelboe rider selv ved Equitour, og han har allerede været i ilden to gange i Small Tour 1.25 m, og det samme har Christian Petersen, der er ansat som berider ved Stutteri Alfarvad. De har primært unge heste med ved stævnet for at give dem erfaring, men stævnet er også en god lejlighed til at vise stutteriets heste frem. 

”Vi har valgt at skære ned på antallet af salgsheste og i stedet for satse på heste af højere kvalitet, og denne weekend er et godt vindue til at vise vores heste”, siger Philip Wendelboe.

Den nordjyske rytter har redet siden, han var barn, men på grund af arbejde har han holdt en længere pause på 13 år, og det er kun indenfor de seneste 3 år, at han har redet på nuværende niveau.

”Det giver mig en masse erfaring at ride internationalt, hvor banerne er teknisk sværere, end jeg er vant til”, siger Philip Wendelboe, som kun med vanlig nordjysk forsigtighed vil fortælle om sine sportslige ambitioner.

”Jeg vil gerne kunne ride stabilt i klasser på 1.30-1.35 m, og det ville da være sjovt, hvis jeg kunne nå at ride DM, inden jeg bliver alt for gammel”.

 

 

 


PRESSEMEDDELELSE

Vejle den 30. april 2019

 

Første dansker nogensinde bag Nations Cup bane i udlandet

For første gang nogensinde skal dansker bygge springbanen til Nations Cup i udlandet. Ugen efter er han på hjemmebane, når han står bag samtlige internationale springklasser ved Equitour Aalborg hos Helgstrand Academy

 

Det er med en vis portion sommerfugle i maven, at den nordjyske banebygger, Bo Bak Andersen, har taget imod en invitation fra det internationale rideforbund, FEI. Som den første danske banebygger nogensinde skal han bygge banen, når nogle af verdens bedste springryttere skal dyste i 1. afdeling af den internationale holdturnering Nations Cup i Drammen i Norge.

”På dressursiden klarer vi os utroligt godt set med internationale briller, men på springsiden er vi desværre en lille nation. Det afspejler sig også i brugen af officials, og mens dressurdommerne er hyppigt brugt til de største internationale stævner, f.eks. OL, har det haltet bagefter på springsiden. Jeg er derfor utrolig glad for, at jeg nu får chancen”, siger Bo Bak Andersen, der har været international banebygger siden 1985.

 

En udfordrende bane

Ugen efter skal Bo Bak Andersen fra Frederikshavn bygge samtlige springbaner ved det internationale stævne, Equitour Aalborg, hos Helgstrand Academy i Uggerhalne, herunder 2. afdeling af Nations Cup.

Der er tilmeldt 13 nationer til Nations Cup, som rides over 2 runder, og hvert hold består af 4 ryttere. Succeskriteriet for Bo Bak Andersen er 8 – 13 fejlfri ryttere efter 1. runde og 5 – 6 fejlfri efter 2. runde, hvor kun 8 hold går videre. Og Bo Bak Andersen har flere muligheder, når han vil udfordre hest og rytter.

”De fleste afstande mellem springene giver sig selv, men et par gange i løbet af banen skal rytteren f.eks. tage stilling til, om han vil ride 5 eller 6 galopspring. Jeg kan vælge materiale, der er optisk svært for heste – dvs. bomme i f.eks. lyseblå uden kontrastfarver. Tempoet i Nations springningen er desuden 400m/min, hvilket gør tiden til en afgørende faktor, fordi det er sværere at ride en stor bane i et højt tempo, når hesten samtidig skal være i balance”, siger Bo Bak Andersen.

 

Fejl fordelt på hele banen

Bo Bak Andersen vil gerne have fejlene fordelt på hele banen og ikke på et enkelt spring, men det er en udfordrende opgave selv for en garvet banebygger.

”Banen i Uggerhalne er vanskelig, fordi den måler 70x80 meter og dermed er næsten kvadratisk. Der mangler lidt længde for at kunne lave de lange afstande mellem springene”, fortæller Bo Bak Andersen, som også var banebygger ved Equitour Aalborg i 2018 og derfor kan bruge sidste års erfaring.

”Sidste år byggede jeg en bane, der var lidt for svær, og der kom lidt for mange fejl i trekombinationen – formodentlig pga. farvevalget på bommene. Det har jeg i baghovedet, når jeg laver skitserne i år”, siger Bo Bak Andersen, som

 

Bo Bak Andersen:

International banebygger siden 1985

Tidligere ponylandstræner i springning

Gift med Vibeke Degn Andersen. Sammen driver de Team Tuenvej i Frederikshavn

Far til berider og professionel springrytter Lars Bak AndersenGinfestival, følauktion, nyanlagt naturlegeplads og meget mere. Der bliver oplevelser for hele familien, når nogle af verdens bedste ryttere skal dyste ved det internationale ridestævne, Equitour Aalborg, på Helgstrand Academy i Uggerhalne fra 22. – 26. maj

Cathrine Dufour, Agnete Kirk Thinggard, Daniel Bachmann Andersen og Carina Cassøe Krüth. Danmark stiller med det stærkeste hold, når tredje afdeling i den internationale dressurturnering, Nations Cup, bliver afviklet på Helgstrand Academy i Uggerhalne sidste weekend i maj.
”Jeg er utrolig glad for, at vi får det stærkeste hold at se. Sidste år vandt holdet sølv i Uggerhalne, og Danmark endte på en samlet 3. plads, og jeg tør derfor godt garantere dressur på absolut topplan”, siger Jens Trabjerg, direktør for Equitour Aalborg.

Nations Cup bliver afviklet i både dressur og springning, og mens seks nationer dyster i dressur, er 13 lande tilmeldt kvalifikationen i springning.
”Det er rekord i forhold til andre kvalifikationsstævner, og selvom der endnu ikke er sat navne på det danske hold, forventer vi at se nogle af Danmarks bedste ryttere”, siger Jens Trabjerg.
Samlet set bliver der redet seks Grand Prix klasser, og udover Nations Cup er der finale i DRF Elevskole Cup og kvalifikation i Dressage Almased Amateur - en international dressurcup for amatører.

Festival for hele familien
I år satser Equitour Aalborg ikke alene på ridesport i verdensklasse, der er lagt op til en sportsbegivenhed for hele familien – også dem, der ikke nødvendigvis færdes i hesteverdenen.
Fredag er udnævnt til ’Fed Fredag’ med bl.a. Ginfestival, hvor ’1975 By Simon’ serverer 70 forskellige slags gin og guider i junglen af tonics. Aftenen slutter med fællesspisning under ledelse af kokken Michael Kopp Christensen fra den anmelderroste Musikkens Spisehus i Aalborg og efterfølgende koncert med det nordjyske band The Powls.
Lørdag er der cirkus og safarishow for børnene med multikunstneren Søren Brynjolf, som har skabt en helt ny naturlegeplads med gynger, klatrestativ og balancebomme.
”Vi vil gerne give lave et arrangement, som involverer de mennesker, der bor i området, og som har lyst til at få en oplevelse i naturen. Derfor har vi bygget en naturlegeplads, som vi håber vil blive brugt at både familier, institutioner og skoler i lokalområdet, siger Jens Trabjerg.

Det danske dressurhold:
Cathrine Dufour og Bohemia
Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Olymbrio
Carina Cassøe Krüth og May-Day Grøftebjerg

Praktisk info:
Stævnet afholdes fra onsdag den 22. maj til søndag den 26. maj på Helgstrand Academy, Grindstedvej 54, 9310 Vodskov.

Kontaktinfo:
Jens Trabjerg, direktør, 4025 4986, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Birgitte Wulff, pressechef, 2129 1183, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi er naturligvis behjælpelige med pressefotos, hvis du har brug for det.