3.-6. september 2020   

Dansk føring i Nations Cup

 

Daniel Bachmann og Blue Hors Don Olymbrio red som sidste danske ekvipage på banen i første runde af Nations Cup i dressur, og med en overlegen score på 77.652 sikrede han sig dermed førstepladsen.

”Jeg er stolt over at være en del af holdet, og jeg synes, det gik rigtigt godt. Det er hestens første udendørs stævne siden august, det blæser meget, og der er masser af aktivitet rundt om så, så jeg er rigtig godt tilfreds. Der er kun nogle få småting, jeg kan justere til i morgen, sagde Daniel Bachmann efter sit ridt.

En tur i hegnet

Der er ingen tvivl om, at Cathrine Dufour er en af de helt store favoritter, og publikum stimlede derfor sammen, da hun red på banen med Bohemian og leverede et ridt, der blev takseret med 75.609% af dommerne. Det rakte til en flot andenplads.

Holdets 3. ekvipage Agnete Kirk Thinggard og Jojo AZ fik en 8. plads med 71.739%, og der sneg sig desværre en lille fejl ind i et ellers flot program.

”Jeg syntes faktisk, det gik supergodt, og at Jojo havde meget energi, måske oven i købet lidt mere end han plejer. Desværre var han i hegnet i en tilbagetrædning, og det bryder selvfølgelig rytmen lidt, men jeg synes, vi kom godt tilbage”, fordi Agnete Kirk Thinggaard kort efter, hun var kommet ud af banen.

Et ekstra kick

Agnete Kirk Thinggard tør dog ikke spå om holdets samlede vinderchance efter den sidste runde søndag eftermiddag, men hun stoler på sine holdkammeraters høje standarder.

”I dag kom to stærke ryttere efter mig – Cathrine og Daniel -, og de plejer at være gode til at præstere”, sagde Agnete Kirk Thinggard med et stort smil.

Og de forventninger var Daniel Bachmann Andersen ikke bange for ikke at tage på sine skuldre.

”Jeg synes, det er fedt at mærke lidt pres. Det elsker jeg. Jeg har tit skulle ride på banen efter f.eks. Isabell Werth, som har redet supergodt, og det får mig bare til at ride endnu bedre. Nogen ville nok blive nervøse, jeg får bare et ekstra kick”, fortæller Daniel Bachmann Andersen.

God stemning

Holdets 4. rytter Carina Cassøe Krüth og May-Day Graftebjerg sluttede på 11. pladsen. Der var 19 ryttere i klassen, og 2. runde bliver redet i morgen i Grand Prix Speciale.

Landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein tør ikke spå om holdets vinderchancer, men hun har en god fornemmelse.

”Jeg synes, det lover godt, men jeg vil ikke sige noget om vinderchancerne på forhånd”, lyder det fra landstræneren, som til gengæld gerne vil rose omgivelserne:

”Det er super gode faciliteter. Hestene står godt, stemningen er god, og alting fungerer. Vi mangler bare lidt varme”, siger Nathalie zu Sayn Wittgenstein.

Top 3:

Danmark

Sverige

Tyskland

Se resultat af klassen her:

https://online.equipe.com/da/class_sections/412077

 

Kontakt os

Kontakt os for yderligere information eller spørgsmål vedr. stævnet