3.-6. september 2020   

Marianne Helgstrand vandt på hjemmebane

 

Det kom som en stor overraskelse for hende selv, men Marianne Yde Helgstrand vandt i dag dressurklassen Chedi Residence Grand Prix på Lollipop 126.

Det var kun 3. gang, Marianne Yde Helgstrand red Grand Prix på den 15-årige vallak, og hun havde på ingen måde forventet, at hun ville kom øverst på podiet.

”Ved Hingstekåringen i Herning i marts blev vi nummer 11, og jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville vinde. Jeg havde håbet, at vi ville komme i top-5, men mere havde jeg ikke turde håbe på”, fortæller Marianne Yde Helgstrand.

Navnet forpligter

Marianne Yde Helgstrand er, som navnet antyder, i den grad på hjemmebane i denne weekend, og det betyder, at der var ekstra nerver på, da hun red på banen sidst på eftermiddagen.

”Mine ben rystede en hel del mere, end de plejer at gøre. Det er jo egentlig fjollet, for det er jo de samme mennesker, der kigger på, men det betyder noget, at vi er hjemme hos os selv, og så forpligter navnet Helgstrand jo også, må jeg indrømme”, siger Marianne Yde Helgstrand.

Marianne Yde Helgstrand var dog ikke mere plaget af nerver, end at hun kunne gennemføre sit ridt så overbevisende, at hun rent faktisk vandt, og måske kan ekstra nerver oven i købet bruges konstruktivt.

”Jeg synes, jeg fik styr på nerverne, og da jeg først kom i gang, kunne jeg slappe af, og vi havde en rigtig god tur”, fortæller Marianne Yde Helgstrand, som har pause lørdag og søndag skal ride Grand Prix Special.

”Det bliver min debut. Jeg har ikke redet Grand Prix Special før, men nu har jeg redet min første tur, og de værste nerver er væk, så nu glæder jeg mig bare”, siger hun, som også kan glæde sig over sønnens præstationer på dressurbanen.

Tidligere fredag blev Alexander Helgstrand nummer 2 både individuelt og for hold i Nations Cup, og det var hans debut som juniorrytter på internationalt niveau.

”Det var et stort pres for ham, men han klarede det super flot, så jeg er selvfølgelig meget stort af ham”, siger Marianne Yde Helgstrand.

Top tre:

Marianne Helgstrand, Lollipop, 71.212%

Fabienne Müller-Lütkemeier, Flynn Pch, 70.891% (Tyskland)

Charlotte Jorst, Kastel’s Nintendo, 70.109%  (USA)

 

Kontakt os

Kontakt os for yderligere information eller spørgsmål vedr. stævnet